Hangyairtás

A hangyákat mindenki ismeri, nem kell őket bemutatni; apró termetű rovarok igen magas szervezettségi szinttel és hatalmas létszámmal. Ha a lakásban is megjelennek, az két dolgot jelenthet: egyrészt valahol rések találhatóak, ahol a hangyák be tudtak jönni, másrészt azt, hogy elegendő táplálékot találnak ahhoz, hogy megérje bejönniük. A hangyák rejtett életmódot folytatnak, a beltérben előforduló egyedek mindig dolgozók, aktivitási idejük alatt folyamatosan élelem után kutatnak, és sajnos közben a házakba is betévednek. Legtöbbször a házi hangyával, a fekete hangyával és a gyepi hangyával találkozhatunk otthonainkban.Hangyairtás

A hangyairtás módszerei

A rések, hasadékok, fugahézagok megszüntetése sokszor önmagában elegendő a hangyák távoltartásához, és ez hangyairtás mellett is kötelező jellegű teendő. A hangyairtó csalétkek ritkán eredményesek, a hatóanyaguk gyenge, és a csalétek maga is kevés; a hangyairtó aeroszolok és pumpás termékek tartóssága korlátozott, az ezekkel végzett házi hangyairtás nem ad tartós védelmet. A professzionális rovarirtó koncentrátumokat viszont csak szakember használhatja, és ezek a hangyairtó szerek azonnali és tartós rovarmentes állapotot biztosítanak. A permetszórásos hangyairtás teljes biztonsággal alkalmazható, akár kisgyermek, vagy háziállat mellett is, a korszerű, mikrokapszulázott hangyairtó szerek nem hagynak foltot, szagmentesek, és a hangyairtás hatása több hónapig is tarthat, és ugyan lebomlanak egy idő után, de a hangyák akkor sem térnek vissza, ugyanis a lakás ekkorra már nem tartozik a közlekedési útjaik közé. A profi hangyairtók nem követelnek előkészületet a megrendelőtől, a szükséges intézkedésekről a munkavégzés során felvilágosítást adnak.

A hangyairtás módszerei

Porózus, nehezen hozzáférhető helyeken hangyairtó port használnak, amit porozógép segítségével juttatnak a megfelelő helyre. A hangyairtó por hatóanyaga szintetikus piretroid, gyors hatású, az emberekre nem toxikus.

Nem csak csótányok ellen létezik gélezéses módszer; a gélpöttyökkel történő hangyairtás új eljárás, és önálló módszerként is alkalmazható! A gélezéses hangyairtáshoz nem kell különleges előkészületeket tenni, hiszen a légtérbe nem jut vegyi anyag, épp ezért teljesen biztonságos! A gélezés során mikroadagolós pisztolyból juttatják ki a speciális, mérgezett csalétket, ami vonzó hatást gyakorol a hangyákra. A csalétek nem hagy foltot, nincs semmilyen szaga, a kihelyező dobozkák a hangyák eltűnése után pedig könnyen összegyűjthetőek.

Fontos tudni!

Ha hangyákat észlel a lakásban, próbálja megfigyelni, hogy merre vonulnak, így könnyen megtalálhatja a bejutási pontjaikat. Ez a házilagos védekezés és a profi hangyairtás esetén is fontos! Új építésű házakban, ahol kizárólag a fal és a padló találkozása lehet a bejutási pont, sokszor hangyairtás nélkül is kizárhatja őket, ha megszünteti a réseket.

Hangyairtás tudnivalók

A cukor- és fehérjetartalmú élelmiszereket lezárt csomagolásban tárolja! Ha a hangyák nem találnak táplálékot, akkor egy felderítés után hamar lemondanak az otthonába tett kiruccanásokról.

Ha hangyairtásra van szükség otthonában, keressen bennünket elérhetőségeinken!